INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 500 gramų svogūnų
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek pieno
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek sultinio
- 300 gramų mesos (virta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys. Prikimšti įdaro svogūnai sudedami į riebaluotą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputį sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputį sultinio, grietinės ir vis palaistant baigiama kepti.
Įdarui išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste, pridedama maltos mėsos, pienu sudrėkintų džiūvėsėlių, grietinės, druskos, pipirų ir viskas sumaišoma, įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.
REKLAMA