Atpjaukite lygų, vienodo storio, stačiakampį kiaulienos šoninės gabalą. Įtrinkite jį druskos ir pipirų mišiniu. Ilgu, aštriu peiliu ties viduriu mėsą išilgai įpjaukite. Džiovintas slyvas padalykite pusiau, ananasų minkštimą supjaustykite su džiūvesėliais, prieskoninėmis žolelėmis, gardinkite cukrumi ir druska. ,,Kišenę'' prikimškite įdaro ir užsiūkite arba sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Odą supjaustykite kryžmai. Į tarpelius įsmeikite gvazdikėlių. Orkaitę įkaitinkite iki 220 temperatūros. Kepsnį dėkite ant grotelių į vidurinę orkaitės lentyną, po juo statykite šaltu vandeniu sudrėkintą skardą. Kepkite apie 15 minučių, kad paviršius apskrustų. Tuomet į nulašėjusius riebalus įpilkite šiek tiek vandens, kaitrą sumažinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir, vis palaistydami kepsnį, kepkite dar apie valandą. Iškepusią šoninę 10-15 minučių palikite išjungtoje orkaitėje, kad nuo staigaus temperatūrų pokyčio neištekėtų mėsos sultys. Karštą kepsnį tiekite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis, keptomis daržovėmis.
Autorius: Ruta
INGREDIENTAI:
200 gramų ananasų
šiek tiek cukraus
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
200 gramų slyvų (džiovintos)
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
1.5 kilogramo kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atpjaukite lygų, vienodo storio, stačiakampį kiaulienos šoninės gabalą. Įtrinkite jį druskos ir pipirų mišiniu. Ilgu, aštriu peiliu ties viduriu mėsą išilgai įpjaukite. Džiovintas slyvas padalykite pusiau, ananasų minkštimą supjaustykite su džiūvesėliais, prieskoninėmis žolelėmis, gardinkite cukrumi ir druska. ,,Kišenę'' prikimškite įdaro ir užsiūkite arba sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Odą supjaustykite kryžmai. Į tarpelius įsmeikite gvazdikėlių. Orkaitę įkaitinkite iki 220 temperatūros. Kepsnį dėkite ant grotelių į vidurinę orkaitės lentyną, po juo statykite šaltu vandeniu sudrėkintą skardą. Kepkite apie 15 minučių, kad paviršius apskrustų. Tuomet į nulašėjusius riebalus įpilkite šiek tiek vandens, kaitrą sumažinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir, vis palaistydami kepsnį, kepkite dar apie valandą. Iškepusią šoninę 10-15 minučių palikite išjungtoje orkaitėje, kad nuo staigaus temperatūrų pokyčio neištekėtų mėsos sultys. Karštą kepsnį tiekite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis, keptomis daržovėmis.