INGREDIENTAI:
- 4 česnakų
- šiek tiek petražolių (smulkintos)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jei turimi avinžirniai sausi, juos 8-10 valandų pamirkyti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Jei konservuoti - nukošti. Avinžirnius sugrūsti, įpilti porą šaukštų skysčio iš skardinės, arba nuoviro, pridėti citrinų sultis, trintą česnaką, tahini, druską ir labai gerai sutrinti iki vientisos masės.
Sudėti plokščiu kauburėliu į lėkštę, viduryje padaryti įdubą, ten supilti alyvuogių aliejų. Viršų pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Tai Artimųjų Rytų patiekalas, į jį galima pridėti kmynų, jogurto, kalendros lapelių, kajeno pipirų, ar tiesiog daugiau česnakų.
REKLAMA