Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono. Suformuojame paplotėlį (panašiai kaip darytumet cepelinus iš bulvių), tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos - labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletukas. Na ir į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame tuos kotletukus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaiteje geriau. Karts nuo karto pašlakstykit kotletukus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.
Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais. Labai skanu, labai gražu, ypač tinka šventėms ir pavaišinti draugams.
Autorius: elinda
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
šiek tiek jautienos faršo (ir kiaulienos faršas)
šiek tiek kiaušinių
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono. Suformuojame paplotėlį (panašiai kaip darytumet cepelinus iš bulvių), tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos - labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletukas. Na ir į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame tuos kotletukus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaiteje geriau. Karts nuo karto pašlakstykit kotletukus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.
Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais. Labai skanu, labai gražu, ypač tinka šventėms ir pavaišinti draugams.