• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Pievagrybiai 200-300 g
    Vištienos filė 400-500 g
    Raudonėliai pagal skonį
    Vištienos prieskoniai pagal skonį
    Bazilikas pagal skonį
    Česnakas 2 skiltelės
    Česnakinė druska pagal skonį
    malti pipirai pagal skonį
    Kiaušiniai 3 vnt
    Grietinė 3 šaukštai
    aliejus kepimui

    Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkyti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 2-3 valandoms į šaldytuvą.
    Įdaras: grybus ir vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais. Vištienos kubelius ištrinti prieskoniais (raudonėliais, baziliku, piprais, česnakine druska, vištienos prieskoniais). Įkaitinti keptuvę su aliejumi, sudėti vištieną, apkepinti. Po to supilti grybus ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kepti ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
    Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
    Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį supilti pievagrybius su vištiena, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.

Autorius: Ignė

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Pievagrybiai 200-300 g
    Vištienos filė 400-500 g
    Raudonėliai pagal skonį
    Vištienos prieskoniai pagal skonį
    Bazilikas pagal skonį
    Česnakas 2 skiltelės
    Česnakinė druska pagal skonį
    malti pipirai pagal skonį
    Kiaušiniai 3 vnt
    Grietinė 3 šaukštai
    aliejus kepimui

    Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkyti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 2-3 valandoms į šaldytuvą.
    Įdaras: grybus ir vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais. Vištienos kubelius ištrinti prieskoniais (raudonėliais, baziliku, piprais, česnakine druska, vištienos prieskoniais). Įkaitinti keptuvę su aliejumi, sudėti vištieną, apkepinti. Po to supilti grybus ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kepti ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
    Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
    Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį supilti pievagrybius su vištiena, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.

Autorius: Ignė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų