Įdaras: Pievagrybiai 200-300 g Vištienos filė 400-500 g Raudonėliai pagal skonį Vištienos prieskoniai pagal skonį Bazilikas pagal skonį Česnakas 2 skiltelės Česnakinė druska pagal skonį malti pipirai pagal skonį Kiaušiniai 3 vnt Grietinė 3 šaukštai aliejus kepimui
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkyti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 2-3 valandoms į šaldytuvą. Įdaras: grybus ir vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais. Vištienos kubelius ištrinti prieskoniais (raudonėliais, baziliku, piprais, česnakine druska, vištienos prieskoniais). Įkaitinti keptuvę su aliejumi, sudėti vištieną, apkepinti. Po to supilti grybus ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kepti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį supilti pievagrybius su vištiena, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.
Autorius: Ignė
INGREDIENTAI:
400 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
šiek tiek sviesto (skardai patepti)
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdaras: Pievagrybiai 200-300 g Vištienos filė 400-500 g Raudonėliai pagal skonį Vištienos prieskoniai pagal skonį Bazilikas pagal skonį Česnakas 2 skiltelės Česnakinė druska pagal skonį malti pipirai pagal skonį Kiaušiniai 3 vnt Grietinė 3 šaukštai aliejus kepimui
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkyti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 2-3 valandoms į šaldytuvą. Įdaras: grybus ir vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais. Vištienos kubelius ištrinti prieskoniais (raudonėliais, baziliku, piprais, česnakine druska, vištienos prieskoniais). Įkaitinti keptuvę su aliejumi, sudėti vištieną, apkepinti. Po to supilti grybus ir smulkiai supjaustytus česnakus. Kepti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį supilti pievagrybius su vištiena, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.