INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 1.5 stiklinės sultinio
- 5 vienetai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Džiovinti grybai išverčiami ir smulkiai supjaustomi. Į supjaustytus ir pakepintus svogūnus sudedami grybai, įberiama miltų, išmaišoma ir dar pakepinama. Viskas atskiedžiama sultiniu, įberiama druskos, juodųjų pipirų, pavirinama, pagardinama grietine.
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.
REKLAMA