Ešerių filė įtrinkite druska bei pipirais. Jei naudojate šviežius grybus, tuomet juos pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Susmulkintą svogūną bei grybus pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Į pakepintus grybus bei svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant patroškinkite apie 5 min. Gautą masė tepkite ant žuvies filė ir suvyniokite. Kad kepant ritinėliai neišsiskleistų, persmeikite juos dantų krapštukais. Paruoštus ritinėlius apvoliokite miltuose, plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kepkite vartydami apie 5-7 min. keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Iškeptus ritinėlius sudėkite ant lėkštės ir pabarstykite krapais, petražolėmis ir kalendra. Gero apetito!
Autorius: Daiva
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kalendrų (malta)
šiek tiek krapų (smulkinti)
šiek tiek petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
6 vienetai ešerių (filė)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
1 stiklinė grybų (švieži/šaldyti/marinuoti)
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
šiek tiek raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ešerių filė įtrinkite druska bei pipirais. Jei naudojate šviežius grybus, tuomet juos pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Susmulkintą svogūną bei grybus pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Į pakepintus grybus bei svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant patroškinkite apie 5 min. Gautą masė tepkite ant žuvies filė ir suvyniokite. Kad kepant ritinėliai neišsiskleistų, persmeikite juos dantų krapštukais. Paruoštus ritinėlius apvoliokite miltuose, plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kepkite vartydami apie 5-7 min. keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Iškeptus ritinėlius sudėkite ant lėkštės ir pabarstykite krapais, petražolėmis ir kalendra. Gero apetito!