INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 vienetas silkių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkę nuplauname, išskrodžiame ir mirkome šaltame vandenyje 5 valandas. Po to iš jos išimame kaulus, neperskiriant žuvies pusiau (odą paliekame). Grybus smulkiai sukapojame ir pakepiname aliejuje su supjaustytu svogūnu. Baigiant kepti, įberiame džiūvėsėlių, pipirų, druskos. Įdarą truputį paaušiname ir juo įdarome silkę (įdaru galima patepti paruoštas silkės puseles ir suvožti). Taip įdarytą silkę pavilgome išplaktame kiaušinyje, pavoliojame džiūvėsėliuose ir iškepame svieste arba aliejuje. Valgome su virtomis bulvėmis.
REKLAMA