Nuvalytus grybus supjaustyti. Svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, supjaustyti kubeliais. Puode įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, sudėti grybus ir pakepti 1 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirų, supilti vyną, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, 25 min. Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, sudėti svogūnus, šiek tiek apkepti ir sudėti ant grybų kartu su morkomis ir pomidorais. Patroškinti 5 min, užpilti citrinos sultimis, suberti citrinos žievelę, prieskonius. Kai grybų troškinys bus gatavas, užberti krapų.
Autorius: Vanda
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
2 vienetai morkų
2 vienetai paprikų
2 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
500 gramų grybų (šviežūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytus grybus supjaustyti. Svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, supjaustyti kubeliais. Puode įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, sudėti grybus ir pakepti 1 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirų, supilti vyną, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, 25 min. Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, sudėti svogūnus, šiek tiek apkepti ir sudėti ant grybų kartu su morkomis ir pomidorais. Patroškinti 5 min, užpilti citrinos sultimis, suberti citrinos žievelę, prieskonius. Kai grybų troškinys bus gatavas, užberti krapų.