• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 25 gramai druskos
  • 125 gramai sviesto
  • 1 kilogramas grybų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą.

    Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės.

    Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.

    Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip pat užkonservuoti grybus ir su aliejumi. Įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų