INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek svogūnų (laiškai)
- 2 valgomieji šaukštai žirnių (konservuoti)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 100 gramų grūzdų
- šiek tiek garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grūzdai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi stambiais gabalais ir, užpylus daugiau vandens, verdami 15—20 min. Vanduo nupilamas, dar kartą užpilama šaltu vandeniu, pakaitinama ir, išpylus į kiaurasamtį, grybai perpilami šaltu vandeniu. Taip verdama, kad grūzdai nebūtų kartūs. Į grybus dedama smulkiai supjaustyto svogūno, pipirų, garstyčių, druskos ir išmaišoma. Tiekiami salotinėje, apibarstyti pjaustytais svogūnų laiškais.
REKLAMA