Eršketo filė nuplauti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sudėti į gilų dubenį. Juoduosius pipirus sumalti ir sudėti į atskirą dubenėlį. Tada į tą patį dubenėlį su pipirais sudėti imbierą, smulkintus mėtos lapelius, medų, supilti greipfrutų sultis, aliejų ir viską gerai išmaišyti. Gautu mišiniu užpilti žuvį, įberti druskos, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis. Išsimarinavusius žuvies gabaliukus sumauti ant iešmelių ir vartant kepti virš įkaitusių žarijų. Kepant galima žuvį pašlakstyti likusiu marinatu. Patiekti karštą su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
10 vienetų juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai medaus
2 kilogramai eršketų (filė)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
5 vienetai mėtų (lapeliai)
150 mililitrų sulčių (greipfrutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Eršketo filė nuplauti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sudėti į gilų dubenį. Juoduosius pipirus sumalti ir sudėti į atskirą dubenėlį. Tada į tą patį dubenėlį su pipirais sudėti imbierą, smulkintus mėtos lapelius, medų, supilti greipfrutų sultis, aliejų ir viską gerai išmaišyti. Gautu mišiniu užpilti žuvį, įberti druskos, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis. Išsimarinavusius žuvies gabaliukus sumauti ant iešmelių ir vartant kepti virš įkaitusių žarijų. Kepant galima žuvį pašlakstyti likusiu marinatu. Patiekti karštą su mėgstamu garnyru. Skanaus.