Supilkite sultinį į puodą, sudėkite grikius ir virkite, kol grikiai šiek tiek suminkštės. Apvirus grikiams, dėkite nuskustas ir mažais kebeliais supjaustytas bulves bei nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas. Kol sriuba verda keptuvėje su sviestu pakepinkite susmulkintus svogūnus bei porus. Bulvėms, morkoms ir grikiams išvirus sudėkite į sriubą pakepintus svogūnus bei porus, grietinę, paskaninkite prieskoniais ir pavirkite dar bent 10 min. Skanaus.
Autorius: Rima
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
120 gramų grikių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai laurų lapų (lapai)
2 vienetai morkų
1 vienetas porų
1 vienetas svogūnų (raudonieji)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
1.5 litro sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite sultinį į puodą, sudėkite grikius ir virkite, kol grikiai šiek tiek suminkštės. Apvirus grikiams, dėkite nuskustas ir mažais kebeliais supjaustytas bulves bei nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas. Kol sriuba verda keptuvėje su sviestu pakepinkite susmulkintus svogūnus bei porus. Bulvėms, morkoms ir grikiams išvirus sudėkite į sriubą pakepintus svogūnus bei porus, grietinę, paskaninkite prieskoniais ir pavirkite dar bent 10 min. Skanaus.