INGREDIENTAI:
- 250 gramų grikių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų (keptas)
- 20 gramų taukų (riebalų)
- 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 litro vandens
- 200 gramų pieno
- 250 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grikiai sumaišomi su kiaušinio baltymu ir išdžiovinami. Išverdama biri grikių košė. Supjaustyti, pakepinti svogūnai sumaišomi su maltu sūriu, grikių koše, pagardinama. Į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą indą sukrečiama paruošta masė, paviršius išlyginamas, apšlakstomas grietine ir kepama orkaitėje.
REKLAMA