REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.
- Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite morkas ir svogūnus.
- Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 gr. sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.
- Masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 °C temp., kol gražiai paruduos.
REKLAMA