Sumušti minkštą sviestą, po truputį sudedant kiaušinį, grietinę, cukrų ir druską. Suberti miltus, sumaišytus su soda, ir greitai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, baltymus, grietinę, miltus ir cukrų. Iškočioti 7 mm storumo tešlą. Išpjauti 8 cm diametro skritulius. Ant kiekvieno skritulio uždėti po šaukštą įdaro, sujungti tešlos kraštus, gerai prispausti. „Grietiniečių“ viršų aptepti plaktu tryniu. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, „grietiniečius“ sudėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir kepti 10-15 min. Skanaus.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
70 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (įdarui, baltymas)
1 stiklinė kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (įdarui)
šiek tiek sodos
150 gramų varškės (įdarui)
šiek tiek druskos
75 gramai sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas grietinės (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumušti minkštą sviestą, po truputį sudedant kiaušinį, grietinę, cukrų ir druską. Suberti miltus, sumaišytus su soda, ir greitai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, baltymus, grietinę, miltus ir cukrų. Iškočioti 7 mm storumo tešlą. Išpjauti 8 cm diametro skritulius. Ant kiekvieno skritulio uždėti po šaukštą įdaro, sujungti tešlos kraštus, gerai prispausti. „Grietiniečių“ viršų aptepti plaktu tryniu. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, „grietiniečius“ sudėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir kepti 10-15 min. Skanaus.