Varškę kelis kartus permalkite mėsmale. Manus pamerkite į pieną ir palikite, kad išbrinktų. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į varškę. Tada supilkite grietinėlę, miltus, piene mirkytas manų kruopas, lydytą sviestą, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir kepimo miltelius. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai, kad nesukristų, mediniu šaukštu įmaišykite į tešlą. Gautą masę supilkite į plokščią karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus dailiai pagels.
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės ryžių (miltai)
5 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
2 valgomieji šaukštai manų kruopų
šiek tiek grietinėlės
1 vienetas varškės (18 % riebumo, indelis)
3 vienetai varškės (riebi, pakeliai)
2 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę kelis kartus permalkite mėsmale. Manus pamerkite į pieną ir palikite, kad išbrinktų. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į varškę. Tada supilkite grietinėlę, miltus, piene mirkytas manų kruopas, lydytą sviestą, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir kepimo miltelius. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai, kad nesukristų, mediniu šaukštu įmaišykite į tešlą. Gautą masę supilkite į plokščią karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus dailiai pagels.