Šitie pyragėliai niekuo nenusileidžia esamiems parduotuvėse. O kas nevartoja ar nemėgsta alkoholio - jo galima paprasčiausiai nedėti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
- 400 gramų konservuotų ananasų
- 50 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių trynių
- 2 valgomieji šaukštai brendžio (arba konjako)
- 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ananasus susmulkinti. Suberti į prikaistuvį, užpilti citrinų sultimis bei cukrumi ir kaitinti maišant, kol džemas sutirštės. Pagardinti brendžiu arba konjaku. Ir dar keletą minučių pakaitinti.
- Tešlą padalinti į lygius kvadratėlius. Kiekvieną sulenkti įstrižai trikampiu ir įpjauti šonus, paliekant apie centimetro dydžio neįpjautą gabalėlį prie trikampio viršūnės. Atlenkti trikampį ir patepti tešlos viršų plaktu tryniu.
- Pakelti dešinį kampelį ir priklijuoti jo galiuką ruošinuko centre.Taip priklijuoti ir kairįjį kamputį, suformuojant dvigubą krepšelį.
- Į duobutę įdėti džemo, tešlos viršų patepti plaktu tryniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
REKLAMA