• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitie pyragėliai niekuo nenusileidžia esamiems parduotuvėse. O kas nevartoja ar nemėgsta alkoholio - jo galima paprasčiausiai nedėti.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 400 gramų konservuotų ananasų
  • 50 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 2 valgomieji šaukštai brendžio (arba konjako)
  • 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ananasus susmulkinti. Suberti į prikaistuvį, užpilti citrinų sultimis bei cukrumi ir kaitinti maišant, kol džemas sutirštės. Pagardinti brendžiu arba konjaku. Ir dar keletą minučių pakaitinti.
  2. Tešlą padalinti į lygius kvadratėlius. Kiekvieną sulenkti įstrižai trikampiu ir įpjauti šonus, paliekant apie centimetro dydžio neįpjautą gabalėlį prie trikampio viršūnės. Atlenkti trikampį ir patepti tešlos viršų plaktu tryniu.
  3. Pakelti dešinį kampelį ir priklijuoti jo galiuką ruošinuko centre.Taip priklijuoti ir kairįjį kamputį, suformuojant dvigubą krepšelį.
  4. Į duobutę įdėti džemo, tešlos viršų patepti plaktu tryniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų