Tešlainius sudėti į polietileninį maišelį ir sutrupinti kočėlu. Trupinius suberti į molinį dubenį. Ištirpinti sviestą, užpilti ant tešlainių ir gerai sumaišyti. Trupinių tešlą dėti į formą su išstumiamu dugnu ir sluoksnį išlyginti. Želatiną mirkyti 2 l vandens 10 min., ištirpinti ir padėti ataušti. Sumaišyti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, supilti ir išmaišyti želatiną. Kai mišinys kiek sutvirtės, įmaišyti 500 g plaktos grietinėlės ir supilti į formą ant torto pagrindo, išlyginti paviršių. Papuošti galima pabarstukais. Kol duosite į stalą, laikyti šaltai. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
125 gramai cukraus
500 gramų grietinėlės (plakta)
200 gramų varškės
75 gramai sviesto
1 vienetas želatinos (3 lapai arba pakeliuose)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
180 gramų tešlos (tešlainiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlainius sudėti į polietileninį maišelį ir sutrupinti kočėlu. Trupinius suberti į molinį dubenį. Ištirpinti sviestą, užpilti ant tešlainių ir gerai sumaišyti. Trupinių tešlą dėti į formą su išstumiamu dugnu ir sluoksnį išlyginti. Želatiną mirkyti 2 l vandens 10 min., ištirpinti ir padėti ataušti. Sumaišyti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, supilti ir išmaišyti želatiną. Kai mišinys kiek sutvirtės, įmaišyti 500 g plaktos grietinėlės ir supilti į formą ant torto pagrindo, išlyginti paviršių. Papuošti galima pabarstukais. Kol duosite į stalą, laikyti šaltai. Skanaus!