Nuskuskite bulves ir sutarkuokite smulkesne burokine tarka. Taip pat sutarkuokite ir morką. Į bulvių tarkius muškite kiaušinius, įdėkite kelis šaukštus varškės, kelis šaukštus rūgpienio, smulkintus česnakus, tarkuotą morką, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir krėskite į įkaitintą ketuvę su aliejumi. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 10 minučių. Po 10 minučių pažiūrėkite, ar jo apačia paskrudusi, tada verskite. Kol kita pusė keps, paruoškite padažą. Supjaustykite lašinukus ir svogūną, pačirškinkite ir įdėkite grietinės. Patiekite šiltą su pasiruoštu padažu. Gero apetito!
Autorius: Dovilė
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek rūgpienio
šiek tiek varškės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite smulkesne burokine tarka. Taip pat sutarkuokite ir morką. Į bulvių tarkius muškite kiaušinius, įdėkite kelis šaukštus varškės, kelis šaukštus rūgpienio, smulkintus česnakus, tarkuotą morką, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir krėskite į įkaitintą ketuvę su aliejumi. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 10 minučių. Po 10 minučių pažiūrėkite, ar jo apačia paskrudusi, tada verskite. Kol kita pusė keps, paruoškite padažą. Supjaustykite lašinukus ir svogūną, pačirškinkite ir įdėkite grietinės. Patiekite šiltą su pasiruoštu padažu. Gero apetito!