Turbūt lengviau ir greičiau paruošiamo skanaus vasariško pyrago, vargu, ar galima rasti. Jeigu norisi kepti didesnėje kepimo formoje - ingredientus reikia padvigubinti. Braškes geriausia naudoti didesnes, nes ir užtruks trumpiau jas supjaustyti, ir tešla geriau pasiskirstys.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų braškių (perpjautos pusiau)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų sviesto (minkštas)
- 80 gramų miltai
- 80 gramų cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 18 cm skersmens išardomą kepimo formą patepti sviestu ir ant dugno sudėti per pusę perpjautas braškes.
- Likusį sviestą suplakti su kiaušiniais, cukrumi bei vanilės ekstraktu į vientisą kremą. Įsijoti miltus, berti druskos, kepimo miltelius ir išmaišyti skystoką tešlą.
- Tešlą krėsti ant braškių. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.
REKLAMA