INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (žalios)
- 4 vienetai citrinų (žalios, lapeliai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis)
- 3 imbierų (šaknis)
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (lapeliai)
- 3 vienetai paprikų (aitrioji, džiovinta)
- 300 gramų kalakutienos (filė)
- 400 mililitrų vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 400 mililitrų kokosų (pienas)
- 10 gramų grybų ("White Fungus")
- 2 vienetai citrinžolių (marinuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmas žingsnis - grybus pamerkite vandenyje.
Į puodą supilkite kokosų pieną ir tokį patį kiekį vandens (400 ml).
Imbierą ar alpinijos šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sumeskite juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais. Užvirkite.
Tuomet sumažinkite ugnį (iki vidutinės) ir virkite 10 minučių.
Kol verda, supjaustykite kalakutieną vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
Supilkite į puodą druską, cukrų, kalendrą ir viską išmaišykite. Sudėkite kalakutieną ir išmirkusius nusunktus grybus. Sriubą pavirkite 10 minučių t.y. kol išvirs kalakutiena. Patikrinkite ištraukęs ir perpjovęs vieną kalakutienos gabalėlį.
Išspauskite į sriubą žaliąją citriną.
Patiekite su ryžiais ar tiesiog vieną.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai