Batoną supjaustykite riekėmis, o riekes supjaustykite dar į 6 dalis. Padžiovinkite smulkintą batoną 150 laipsnių temperatūros orkaitėje rusvumo. Padžiovintą batoną sudėkite į patogų didelį indą (tinkamiausias emaliuotas indas), užpilkite užvirintu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. Tuomet perkoškite. Sudėkite medų, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite pakildytas mieles ir padėkite šiltoje (bet ne karštoje) vietoje. Palaikę gautą girą 3 val. supilstykite ją į indus, tuomet sudėkite razinas ir pastatykite išpilstytą girą vėsioje vietoje. Skanaus!
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
4 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas batono
3 litrai vandens
150 gramų razinų
60 gramų mielių
5 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Batoną supjaustykite riekėmis, o riekes supjaustykite dar į 6 dalis. Padžiovinkite smulkintą batoną 150 laipsnių temperatūros orkaitėje rusvumo. Padžiovintą batoną sudėkite į patogų didelį indą (tinkamiausias emaliuotas indas), užpilkite užvirintu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. Tuomet perkoškite. Sudėkite medų, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite pakildytas mieles ir padėkite šiltoje (bet ne karštoje) vietoje. Palaikę gautą girą 3 val. supilstykite ją į indus, tuomet sudėkite razinas ir pastatykite išpilstytą girą vėsioje vietoje. Skanaus!