• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 500 gramų grietinės (30 proc. riebumo)
  • Kremui:
  • 100 gramų cukraus
  • 1 pakelis želės
  • 1 skardinė vyšnių (konservuotos)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 500 gramų grietinės (30 proc. riebumo)
  • Kremui:
  • 100 gramų cukraus
  • 1 pakelis želės
  • 1 skardinė vyšnių (konservuotos)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą. Tešla turi būti puri, nesukritusi.
    Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 min.

    Kremui. Želė paruošti kaip nurodyta ant pakuotės, tik ją užpilti puse nurodyto kiekio vandens. Grietinę išplakti su cukrumi. Želė supilti į grietinę su cukrumi tik tada kai jos konsistencija bus kaip kisieliaus.
    Iškepusi biskvitą apipjauname pagal formos dydį. Forma geriausia nuimamais kraštais. Dedame biskvitą, pilame pusę kremo, dedame likusį biskvitą, kuris liko apipjausčius formą, dedame vyšnias ir supilame likusį kremą.
    Dedame i šaldytuvą, kad sustingtų.

    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų