Pagrindui. Ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus krekerius ir sūrį. Masę tolygiai sudėkite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pusė agurko sutarkuokite (nuluptas arba su žieve), o skysčio perteklių nusunkti. Į sutarkuotų agurkų masę dėkite varškę, pusė citrinos žievelės ir spauskite pusė citrinos sulčių. Grietinėlę labai gerai išplakite su kiaušinio tryniu ir supilkite į varškės masę. Tada supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite smulkintus krapus, pilkite išplaktą kiaušinio baltymą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.
Pagamintą masę dėkite į torto formą su krekeriais ir palikite šaldytuve 4 - 6 valandoms stingti.
Tortą papuoškite agurkų griežinėliais ir mėtos kapeliais.
Autorius: Toma
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
1 vienetas kiaušinių
45 mililitrai grietinėlės
1 valgomasis šaukštas pieno (tarkuotas, padui)
200 gramų varškės
šiek tiek druskos
40 gramų sviesto (padui)
1.5 valgomojo šaukšto želatinos
1 vienetas aguročių
6 vienetai mėtų (šakelės)
1 vienetas citrinos žievelės
1 stiklinė krekerių (sūdyti, padui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagrindui. Ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus krekerius ir sūrį. Masę tolygiai sudėkite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pusė agurko sutarkuokite (nuluptas arba su žieve), o skysčio perteklių nusunkti. Į sutarkuotų agurkų masę dėkite varškę, pusė citrinos žievelės ir spauskite pusė citrinos sulčių. Grietinėlę labai gerai išplakite su kiaušinio tryniu ir supilkite į varškės masę. Tada supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite smulkintus krapus, pilkite išplaktą kiaušinio baltymą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.
Pagamintą masę dėkite į torto formą su krekeriais ir palikite šaldytuve 4 - 6 valandoms stingti.
Tortą papuoškite agurkų griežinėliais ir mėtos kapeliais.