5 šaukštus želatinos užmerkti puse litro pieno. Maždaug po valandos kaitinant ir maišant tirpinti pieną su želatina, sudėti cukrų ir maišyti toliau bet neužvirinti, tada nukelti nuo ugnies ir ataušinti, kol atauš.
Spalvotą želė supjaustyti gabalėliais. Perlaužti sausainius į keturias ar šešias dalis. Į indą supilti jogurtą ir grietinę ir gerai sumaišyti, paragauti, jei per mažai cukraus ir rūgšties, įdėti ir išmaišyti, tada supilti atšalusį pieną su želatina maišyti, supilti sulaužytus sausainius ir supjaustytą spalvotą želė. Atsargiai išmaišyti šaukštu ir supilti į torto formą, padėti į šaldytuvą.
Ryte papuošti.
Autorius: Gabrielė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
0.5 litro pieno
800 mililitrų jogurto
2 vienetai sausainių (kakaviniai, pakelis)
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
200 gramų grietinės
5 valgomieji šaukštai želatinos
3 vienetai želės (pakeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš vakaro pasigaminti 3 spalvų želė.
5 šaukštus želatinos užmerkti puse litro pieno. Maždaug po valandos kaitinant ir maišant tirpinti pieną su želatina, sudėti cukrų ir maišyti toliau bet neužvirinti, tada nukelti nuo ugnies ir ataušinti, kol atauš.
Spalvotą želė supjaustyti gabalėliais. Perlaužti sausainius į keturias ar šešias dalis. Į indą supilti jogurtą ir grietinę ir gerai sumaišyti, paragauti, jei per mažai cukraus ir rūgšties, įdėti ir išmaišyti, tada supilti atšalusį pieną su želatina maišyti, supilti sulaužytus sausainius ir supjaustytą spalvotą želė. Atsargiai išmaišyti šaukštu ir supilti į torto formą, padėti į šaldytuvą.