• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 200 gramų kopūstų
  • šiek tiek mairūnų
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek muskato
  • 2 vienetai svogūnų
  • 400 gramų jautienos (kaulai)
  • 1 kilogramas jautienos (skrandis)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 2 vienetai raugintų agurkų
  • 50 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų aliejaus
  • šiek tiek čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Skrandis peiliu gerai nuskutamas, keletą kartų perplaunamas šiltame vandenyje, nutrinamas druska bei šepečiu ir dar kartą perplaunamas. Po to 2—3 kartus užpilamas šaltu vandeniu, užvirinamas, nukošiamas ir vėl perliejamas šaltu vandeniu. Daržovės nuplaunamos. Kaulai taip pat nuplaunami ir užpilami šaltu vandeniu. Iš jų išverdamas sultinys. 0,5L sultinio nupilama, o į likusį sudedamas skrandis. Jis verdamas maždaug 4 val., kol suminkštėja. Baigiant virti sudedama pusė daržovių. Likusios daržovės supjaustomos šiaudeliais, suberianios į aliejų, įpilama 125ml vandens, puodas uždengiamas dangčiu. Verdama, kol daržovės suminkštėja. 30 g aliejuje pakepinami miltai. Kai jie pasidaro šviesiai auksinės spalvos, išmaišomi, praskiedžiami šaltu sultiniu ir užvirinami. Išviręs skrandis nukeliamas nuo ugnies, sultinyje atšaldomas, po to išgriebiamas, supjaustomas plonomis juostelėmis ir sudedamas į paruoštą padažą. Kartu sukrečiamos daržovės (mišinys turi būti kaip sriuba). Viskas pasūdoma, pagal skonį pagardinama pipirais ir muskato riešutu, supilstoma į sriubos lėkštes ir paduodama. Atskirai patiekiama tarkuoto sūrio, raudonųjų pipirų, malto imbiero ir mairūnų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų