Gražiai atskirti oda nuo kaulų ir mėsos, palikti tik galva su oda. Žuvies mėsą atskirti nuo kaulų ir sumalti, apkepam morkas ir svogūnu ir kartu su skiltele česnako. Taip pat sumalame ir sumaišome su žuvies faršu. Įmušame kiaušinį, pagal skoni pagardiname žuvies prieskoniais, druska, pipirais ir džiuvėliais. Paruoštą faršą įkimšame į upėtakį, suformuojame žuvį ir į orkaitę. Iškepusį įdarytą upėtakį paliekami atšalti, o pateikiant papuošiame.
Autorius: Tatjana
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas upėtakių
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvims)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gražiai atskirti oda nuo kaulų ir mėsos, palikti tik galva su oda. Žuvies mėsą atskirti nuo kaulų ir sumalti, apkepam morkas ir svogūnu ir kartu su skiltele česnako. Taip pat sumalame ir sumaišome su žuvies faršu. Įmušame kiaušinį, pagal skoni pagardiname žuvies prieskoniais, druska, pipirais ir džiuvėliais. Paruoštą faršą įkimšame į upėtakį, suformuojame žuvį ir į orkaitę. Iškepusį įdarytą upėtakį paliekami atšalti, o pateikiant papuošiame.