• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
  • šiek tiek citrinų (papuošimui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek salotų (papuošimui)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas lydekų
  • 4 vienetai batono (riekutės)
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek majonezo (aptepimui)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai žuvies)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
    Piene išmirkinti kelias riekeles batono ir sutrinti.
    Į sumaltą lydekos mėsą, sudėti atvėsintus svogūnus bei morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, citrininių žuvies prieskonių ir viską gerai išminkyti.
    Jeigu trūksta gaminamos lydekos mėsos, galima pridėti šaldytos jūros lydekos.
    Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti.
    Suformuotą lydeką dėti į aliejumi išteptą skardą.
    Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
    Į skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens.
    Kepti 170180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių (pagal lydekos dydį).
    Iškeptą atvėsinti, supjaustyti ir papuošti.
    Skanaus.

Autorius: Zita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (papuošimui)
  • šiek tiek citrinų (papuošimui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek salotų (papuošimui)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas lydekų
  • 4 vienetai batono (riekutės)
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek majonezo (aptepimui)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (citrininiai žuvies)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
    Piene išmirkinti kelias riekeles batono ir sutrinti.
    Į sumaltą lydekos mėsą, sudėti atvėsintus svogūnus bei morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, citrininių žuvies prieskonių ir viską gerai išminkyti.
    Jeigu trūksta gaminamos lydekos mėsos, galima pridėti šaldytos jūros lydekos.
    Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti.
    Suformuotą lydeką dėti į aliejumi išteptą skardą.
    Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
    Į skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens.
    Kepti 170180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių (pagal lydekos dydį).
    Iškeptą atvėsinti, supjaustyti ir papuošti.
    Skanaus.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų