INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas cukraus
- 2 kilogramai erškėtrožių (uogos)
- 1 lašas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės.
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos.
Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus.
Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų.
Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80 laipsnių temperatūroje 15 min.
Iškaitinti indai iš karto hermetiškai uždaromi.
REKLAMA