Įdarui: 500 g lašišos filė stiklinė grietinėlės kiaušinis prieskoniai krapai
Nepjaustytą žuvį paruošti: išorę bei vidų ištrinti druska ir pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais), pašlakstyti citrinų sultimis, prikimšti paruošto įdaro. Iš viršaus užtepti grietinės ir sviesto. Įdarui lašišos filė susmulkinti blenderiu, įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinį, pagardinti smulkintais krapais ir prieskoniais. Į skardą įpilti 0,5 stiklinės vandens, sudėti įdarytą eršketą ir kepti orkaitėje apie 1,5 valandos, kelis kartus laistant kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo eršketų
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 500 g lašišos filė stiklinė grietinėlės kiaušinis prieskoniai krapai
Nepjaustytą žuvį paruošti: išorę bei vidų ištrinti druska ir pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais), pašlakstyti citrinų sultimis, prikimšti paruošto įdaro. Iš viršaus užtepti grietinės ir sviesto. Įdarui lašišos filė susmulkinti blenderiu, įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinį, pagardinti smulkintais krapais ir prieskoniais. Į skardą įpilti 0,5 stiklinės vandens, sudėti įdarytą eršketą ir kepti orkaitėje apie 1,5 valandos, kelis kartus laistant kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis.