Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių. Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą. Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą. Tuomet pasigaminame įdarą. Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką. Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda. Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja. Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min. Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių. Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius. Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus. Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros. Skanaus.
Autorius: Austėja
INGREDIENTAI:
1/3 stiklinės bulvių (saldžiosios, supjaustytos)
1.5 arbatinio šaukštelio cukraus
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai svogūnų (smulkinti)
85 gramai jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
15 valgomųjų šaukštų vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/4 stiklinės sviesto (supjaustytas gabaliukais)
2 valgomieji šaukštai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių. Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą. Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą. Tuomet pasigaminame įdarą. Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką. Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda. Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja. Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min. Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių. Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius. Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus. Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros. Skanaus.