Pamerkti iš vakaro arba kelioms valandoms lęšius, pupas ir žirnius. Nuplauti ir susmulkinti petražoles ir saliero lapus. Jautieną supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Puode pašildyti aliejų, suberti žalumynus, sudėti pupas, žirnius, lęšius, mėsą ir supilti šaltą vandenį. Valandą pavirti, tada pasūdyti ir įberti pipirų. Dubenėlyje išplakti kiaušinį, suberti miltus, įpilti šviežiai išspaustų citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti, supilti į sriubą ir pavirinti. Vietoj jautienos galite rinktis ir avieną. Skanaus!
Autorius: Diana
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
50 gramų lešių
šiek tiek petražolių
50 gramų pupų
šiek tiek salierų
50 gramų žirnių (skaldyti)
200 gramų jautienos
1 vienetas kiaušinių
20 gramų kvietinių miltų
2 litrai vandens
šiek tiek druskos
60 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pamerkti iš vakaro arba kelioms valandoms lęšius, pupas ir žirnius. Nuplauti ir susmulkinti petražoles ir saliero lapus. Jautieną supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Puode pašildyti aliejų, suberti žalumynus, sudėti pupas, žirnius, lęšius, mėsą ir supilti šaltą vandenį. Valandą pavirti, tada pasūdyti ir įberti pipirų. Dubenėlyje išplakti kiaušinį, suberti miltus, įpilti šviežiai išspaustų citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti, supilti į sriubą ir pavirinti. Vietoj jautienos galite rinktis ir avieną. Skanaus!