INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bananų
- 3 vienetai bananų (papuošimui)
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio kakavos
- 1/4 stiklinės krakmolo
- 3 vienetai kiaušinių
- 320 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- 200 gramų juodojo šokolado
- 200 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą truputį atlaidinkite ir išsukite su 170g cukraus. Kiaušinius atskirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir išmaišykite. Bananus išsukite su vaniliniu cukrumi kitame dubenėlyje (aš maišiau su kombainu). Mikseriu išsukite kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus iki standžių putų. Dabar viską išmaišykite. Kepkite orkaitėje apie 30-40 minučių vidutinėje temperatūroje.
Pudingo gaminimo būdas:
Į pieną įdėkite krakmolo ir išmaišykite. Užkaiskite puodą įdėkite šokoladą ir įpilkite truputį pieno (be krakmolo) . Maišykite kartais atkelkite puodą nuo ugnies stenkitės nepalikti šokolado gabaliukų. Kai užvirs supilkite pieną su krakmolu prieš tai pramaišykite. Jeigu bus labai tirštas įpilkite truputį pieno. Su pudingu baigta.
Pyragą išimkite iš kepimo formos ir apipilkite pudingu apdėkite bananais.
Autorius: Eglė Dambrauskaitė