Kriaušes perpjaukite į keturias dalis. išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei kriaušes džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kartą į dieną. Jei kriaušes džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip kriaušės džius apie parą arba dvi. Kriaušės neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė kartas nuo karto uždegama ir kriaušės per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusias kriaušes laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus bei puošiant patiekalus. Skanaus.
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kriaušių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušes perpjaukite į keturias dalis. išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei kriaušes džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kartą į dieną. Jei kriaušes džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip kriaušės džius apie parą arba dvi. Kriaušės neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė kartas nuo karto uždegama ir kriaušės per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusias kriaušes laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus bei puošiant patiekalus. Skanaus.