• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas paprikų
  • šiek tiek paprikų (aitrioji, malta)
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 200 gramų pomidorų padažo
  • 250 gramų lazanijos lakštų (makaronai)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 200 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pomidorus ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais, paprika kubeliais. Jautienos faršą pakepinti su supjaustytais svogūnais ir su tarkuotomis morkomis, pabaigoje suberti susmulkintą česnaką, paįvairinti prieskoniais (druska, pipirais, aitriąja paprika). Pagaminti padažui reikės pomidorų padažo, grietinės ir žolelių prieskonių (aš naudojau viduržemio jūros prieskonius). Prieš dėdama į kepimo formą lazanijos lakštus pavirinau sūdytame vandenyje. Blėką ištepiau sviestu, lakštus tepiau pomidorų ir grietinės padažu, ant jų dėjau faršo troškinį, pomidorus, paprikas, pievagrybius, pabarsčiau sūriu. Ir taip dariau tol, kol užteko ingredientų. Įdėjau į 180 laipsnių orkaitę 15 min., truputi apšlaksčiau virintu vandeniu, kad ne taip būtų sausa. Tada užbarsčiau sūrio ir dar 20 min. pakepinau.

Autorius: Indrė

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas paprikų
  • šiek tiek paprikų (aitrioji, malta)
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 200 gramų pomidorų padažo
  • 250 gramų lazanijos lakštų (makaronai)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 200 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pomidorus ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais, paprika kubeliais. Jautienos faršą pakepinti su supjaustytais svogūnais ir su tarkuotomis morkomis, pabaigoje suberti susmulkintą česnaką, paįvairinti prieskoniais (druska, pipirais, aitriąja paprika). Pagaminti padažui reikės pomidorų padažo, grietinės ir žolelių prieskonių (aš naudojau viduržemio jūros prieskonius). Prieš dėdama į kepimo formą lazanijos lakštus pavirinau sūdytame vandenyje. Blėką ištepiau sviestu, lakštus tepiau pomidorų ir grietinės padažu, ant jų dėjau faršo troškinį, pomidorus, paprikas, pievagrybius, pabarsčiau sūriu. Ir taip dariau tol, kol užteko ingredientų. Įdėjau į 180 laipsnių orkaitę 15 min., truputi apšlaksčiau virintu vandeniu, kad ne taip būtų sausa. Tada užbarsčiau sūrio ir dar 20 min. pakepinau.

Autorius: Indrė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų