Pomidorus ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais, paprika kubeliais. Jautienos faršą pakepinti su supjaustytais svogūnais ir su tarkuotomis morkomis, pabaigoje suberti susmulkintą česnaką, paįvairinti prieskoniais (druska, pipirais, aitriąja paprika). Pagaminti padažui reikės pomidorų padažo, grietinės ir žolelių prieskonių (aš naudojau viduržemio jūros prieskonius). Prieš dėdama į kepimo formą lazanijos lakštus pavirinau sūdytame vandenyje. Blėką ištepiau sviestu, lakštus tepiau pomidorų ir grietinės padažu, ant jų dėjau faršo troškinį, pomidorus, paprikas, pievagrybius, pabarsčiau sūriu. Ir taip dariau tol, kol užteko ingredientų. Įdėjau į 180 laipsnių orkaitę 15 min., truputi apšlaksčiau virintu vandeniu, kad ne taip būtų sausa. Tada užbarsčiau sūrio ir dar 20 min. pakepinau.
Autorius: Indrė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų
šiek tiek paprikų (aitrioji, malta)
2 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
200 gramų pomidorų padažo
250 gramų lazanijos lakštų (makaronai)
200 gramų pievagrybių
200 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
200 gramų grietinės
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais, paprika kubeliais. Jautienos faršą pakepinti su supjaustytais svogūnais ir su tarkuotomis morkomis, pabaigoje suberti susmulkintą česnaką, paįvairinti prieskoniais (druska, pipirais, aitriąja paprika). Pagaminti padažui reikės pomidorų padažo, grietinės ir žolelių prieskonių (aš naudojau viduržemio jūros prieskonius). Prieš dėdama į kepimo formą lazanijos lakštus pavirinau sūdytame vandenyje. Blėką ištepiau sviestu, lakštus tepiau pomidorų ir grietinės padažu, ant jų dėjau faršo troškinį, pomidorus, paprikas, pievagrybius, pabarsčiau sūriu. Ir taip dariau tol, kol užteko ingredientų. Įdėjau į 180 laipsnių orkaitę 15 min., truputi apšlaksčiau virintu vandeniu, kad ne taip būtų sausa. Tada užbarsčiau sūrio ir dar 20 min. pakepinau.