Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Cukrų sumaišyti su medumi ir ištirpinti kartu su sviestu ant karštos vandens vonelės. Tada nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir sumaišyti su miltais ir imbieru, supilti apelsino sultis. Gautą masę šaukštu sudėti ant kepimo skardos, padengtos popieriumi ir kepti 10 min. Atvėsinti. Grietinėlę suplakti ir sumaišyti su varške. Bananus supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti apelsino sultimis. Dalį bananų sutrinti su šakute, dalį palikti. Ananasus supjaustyti kubeliais. 6 sausainėlius palikti, likusius sutrupinti. Vieną sausainių trupinių dalį sumaišyti su varške, kitą - su bananų piurė. Į skaidrius bokalus sudėti sluoksniais varškės masę, ananasus, bananų masę ir vėl varškės. Papuošti sausainėliais, bananais ir šokolado drožlėmis.
Autorius: Gitana
INGREDIENTAI:
4 vienetai ananasų (konservuoti)
4 vienetai bananų
100 gramų cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
30 gramų medaus
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
200 mililitrų grietinėlės
300 gramų varškės
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Cukrų sumaišyti su medumi ir ištirpinti kartu su sviestu ant karštos vandens vonelės. Tada nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir sumaišyti su miltais ir imbieru, supilti apelsino sultis. Gautą masę šaukštu sudėti ant kepimo skardos, padengtos popieriumi ir kepti 10 min. Atvėsinti. Grietinėlę suplakti ir sumaišyti su varške. Bananus supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti apelsino sultimis. Dalį bananų sutrinti su šakute, dalį palikti. Ananasus supjaustyti kubeliais. 6 sausainėlius palikti, likusius sutrupinti. Vieną sausainių trupinių dalį sumaišyti su varške, kitą - su bananų piurė. Į skaidrius bokalus sudėti sluoksniais varškės masę, ananasus, bananų masę ir vėl varškės. Papuošti sausainėliais, bananais ir šokolado drožlėmis.