0.5 stiklinės sūris (kietas (pvz., Džiugas), tarkuotas)
120 gramų kumpio (šalto rūkymo)
1 valgomasis šaukštas vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos kumpį įpjaukite išilgai ir išskleiskite, kad gautųsi didelis kepsnys. Kepsnį pamuškite plaktuku. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sumaišykite viename dubenėlyje vyno actą, paprikos miltelius, 1 šaukštą pomidorų pastos, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Gautu padažu įtrinkite iš abiejų pusių jautienos kepsnį. Ant jautienos kepsnio sluoksniais dėkite nuplautus ir pasmulkintus špinatus, nuskustą ir sutarkuotą morką, žiedais supjaustytą svogūną, smulkintą skrudiną papriką ir baziliką. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, 1 šaukštelį čiobrelių, šiek tiek druskos, pipirų ir šiuo mišiniu apibarstykite jautienos kepsnio viršų. Mėsą suvyniokite, apriškite virvele, aptepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir pabarstykite druska, pipirais bei 1 šaukšteliu čiobrelių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite jame vartant suvyniotą jautienos kepsnį, kol jis gražiai apskrunda. Tuomet dėkite kepsnį į kepimo skardą, užpilkite sultiniu ir kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tuomet nupilkite sultinį, užpilkite baltuoju vynu ir sumažinus karštį iki 70 laipsnių temperatūros pakepkite dar apie 30 min. Tuomet aptepkite kepsnį Vorčesterio padažu, likusia pomidorų pasta ir pakepkite dar apie 5 minutes. Kepsniui iškepus nuvyniokite virvelę, supjaustykite riekelėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 stiklinė bazilikų (šviežias)
2 česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
1 valgomasis šaukštas paprikų (milteliai)
1 vienetas paprikų (raudona, skrudinta)
1 vienetas svogūnų
2 saujos špinatų
800 gramų jaučio kumpio
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti)
0.5 stiklinės baltojo vyno
šiek tiek druskos
1 stiklinė sultinio (jautienos)
1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
0.5 stiklinės sūris (kietas (pvz., Džiugas), tarkuotas)
120 gramų kumpio (šalto rūkymo)
1 valgomasis šaukštas vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos kumpį įpjaukite išilgai ir išskleiskite, kad gautųsi didelis kepsnys. Kepsnį pamuškite plaktuku. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sumaišykite viename dubenėlyje vyno actą, paprikos miltelius, 1 šaukštą pomidorų pastos, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Gautu padažu įtrinkite iš abiejų pusių jautienos kepsnį. Ant jautienos kepsnio sluoksniais dėkite nuplautus ir pasmulkintus špinatus, nuskustą ir sutarkuotą morką, žiedais supjaustytą svogūną, smulkintą skrudiną papriką ir baziliką. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, 1 šaukštelį čiobrelių, šiek tiek druskos, pipirų ir šiuo mišiniu apibarstykite jautienos kepsnio viršų. Mėsą suvyniokite, apriškite virvele, aptepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir pabarstykite druska, pipirais bei 1 šaukšteliu čiobrelių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite jame vartant suvyniotą jautienos kepsnį, kol jis gražiai apskrunda. Tuomet dėkite kepsnį į kepimo skardą, užpilkite sultiniu ir kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tuomet nupilkite sultinį, užpilkite baltuoju vynu ir sumažinus karštį iki 70 laipsnių temperatūros pakepkite dar apie 30 min. Tuomet aptepkite kepsnį Vorčesterio padažu, likusia pomidorų pasta ir pakepkite dar apie 5 minutes. Kepsniui iškepus nuvyniokite virvelę, supjaustykite riekelėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.