INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 1 vienetas obuolių
- 50 gramų slyvų (džiovintos)
- 800 gramų kiaulienos
- 0.5 grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulieną supjaustyti pailgais gabaliukais, atmušti.
Ant kiekvieno gabaliuko dėti džiovintų slyvų, riekelę obuolio, susukti ir aprišti siūlu.
Suktinukus apkepinti svieste, pasūdyti, įpilti sultinį (vietoj sultinio galima imti ir 1 stiklinę vandens) ir troškinti, kol kiauliena išsitroškins.
Išimti suktinukus, nurišti siūlą, supjaustyti 1,5-2 centimetru pločio griežinėliais.
Į sultinį supilti krakmolą, išmaišytą su grietinėle, maišant truputėlį pakaitinti, kad sutirštėtų.
Suktinukukai patiekiami aplieti padažu, su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
REKLAMA