Į dubenį supilame aliejų, medų, 2 apelsinų sultis, 1 aplesino smulkiai sutarkuotą žievelę ir išmaišome. Morkas sutarkuojame smulkia tarka, kaip tarkuojame bulves plokštainiui. Morkų tarkę nuspaudžiame ir sultis nupilame. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Į skystą masę įmaišome morkų tyrelę ir tarkuotus obuolius. Kokoso drožles sumaišome su razinomis, cinamonu, muskatu, sukapotais arba maltais graikiniais riešutais, kakava ir miltais. Į tešlą įmaišome birių produktų mišinį. Taip pat į tešlą įmaišome sodą. Paskutinis ruošimo etapas: į tešlą įmaišome smulkiai sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 50 minučių 180-190° C temperatūros orkaitėje.
Autorius: Dainora
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
125 gramai graikinių riešutų
4 valgomieji šaukštai kakavos
320 gramų medaus
150 gramų morkų
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
150 gramų obuolių
250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai apelsinų sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai sodos (nugesinta)
50 gramų juodojo šokolado
80 mililitrų aliejaus (be kvapis)
100 gramų razinų
50 gramų kokosų (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį supilame aliejų, medų, 2 apelsinų sultis, 1 aplesino smulkiai sutarkuotą žievelę ir išmaišome. Morkas sutarkuojame smulkia tarka, kaip tarkuojame bulves plokštainiui. Morkų tarkę nuspaudžiame ir sultis nupilame. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Į skystą masę įmaišome morkų tyrelę ir tarkuotus obuolius. Kokoso drožles sumaišome su razinomis, cinamonu, muskatu, sukapotais arba maltais graikiniais riešutais, kakava ir miltais. Į tešlą įmaišome birių produktų mišinį. Taip pat į tešlą įmaišome sodą. Paskutinis ruošimo etapas: į tešlą įmaišome smulkiai sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 50 minučių 180-190° C temperatūros orkaitėje.