Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos. Išvirus atvėsiname. Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę. Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje. Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi. Skanaus.
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
1 vienetas vanilės (ankštys)
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 mililitrų grietinėlės (36% riebumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinėlę supilame į puodą, sudedame per pusę perlaužtą vanilės ankštį ir verdame, kol suputos. Išvirus atvėsiname. Trynius su cukraus pudra išplakame iki baltos masės ir įmaišome į atvėsintą grietinėlę. Gautą masę supilame į kepimo indą, dedame į aukštesnę orkaitės lentyną, orkaitės apačioje padedame skardą su vandeniu ir kepame apie 30 min. 160 laipsnių temperatūroje. Iškeptą kremą paliekame atvėsti, o atvėsusį padedame 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant atsargiai nusausiname kremo paviršių popieriniu rankšluosčiu, apibarstome ruduoju cukrumi ir padeginame specialiu dujiniu degikliu, kol cukrus karamelizuojasi. Skanaus.