Išmaišykite mieles ir 0,5 stiklinės drungno vandens, kad mielės gerai ištirptų. Pieną sumaišykite su šviežiai išspaustomis citrinos sultimis. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Sudėkite į miltų mišinį citrinos žievelę ir viską sutrinkite pirštais. Supjaustykite kubeliais sviestą, sudėkite į miltų mišinį ir sutrinkite iki šlapių trupinių konsistencijos. Galiausiai supilkite ištirpintas mieles, pieną ir išminkykite tešlą. Padėkite tešlą 2 val. (ar net visai parai) į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Atšaldytą tešlą paminkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite apvalius sausainiukus (galite kočioti arba formuoti tiesiog rankomis). Kepkite apie 12 min., kol sausainiai įgaus auksinį atspalvį. Skanaus.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1/4 stiklinės cukraus
5 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės pieno (neriebus)
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis druskos
120 gramų sviesto
2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio mielių (sausos)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išmaišykite mieles ir 0,5 stiklinės drungno vandens, kad mielės gerai ištirptų. Pieną sumaišykite su šviežiai išspaustomis citrinos sultimis. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Sudėkite į miltų mišinį citrinos žievelę ir viską sutrinkite pirštais. Supjaustykite kubeliais sviestą, sudėkite į miltų mišinį ir sutrinkite iki šlapių trupinių konsistencijos. Galiausiai supilkite ištirpintas mieles, pieną ir išminkykite tešlą. Padėkite tešlą 2 val. (ar net visai parai) į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Atšaldytą tešlą paminkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite apvalius sausainiukus (galite kočioti arba formuoti tiesiog rankomis). Kepkite apie 12 min., kol sausainiai įgaus auksinį atspalvį. Skanaus.