Miltus su 150 gramų cukraus, druską išmaišyti, įmušti 1 kiaušinį, įdėti supjaustytą gabaliukais sviestą ir viską išminkyti. Po to palikti pusę valandos ir vėl išminkyti. Įdarui išplakti 2 kiaušinius ir su puodu uždėti ant ugnies. Į užkaistus plaktus kiaušinius įpilti iš 2 citrinų išspaustas sultis, įdėti šiek tiek patarkuotos citrinos žievelės, 100g cukraus ir pavirti plakant kol šiek tiek sutirštės. Tešla iškloti kepimo formeles ir ant tešlos užpilti pasigamintą įdarą. Kepti orkaitėje apie 25 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje, kol tešla apskrus. Iškepus pabarstykite smulkintais migdolais ir cukraus pudra.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
250 gramų cukraus (smulkus)
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus su 150 gramų cukraus, druską išmaišyti, įmušti 1 kiaušinį, įdėti supjaustytą gabaliukais sviestą ir viską išminkyti. Po to palikti pusę valandos ir vėl išminkyti. Įdarui išplakti 2 kiaušinius ir su puodu uždėti ant ugnies. Į užkaistus plaktus kiaušinius įpilti iš 2 citrinų išspaustas sultis, įdėti šiek tiek patarkuotos citrinos žievelės, 100g cukraus ir pavirti plakant kol šiek tiek sutirštės. Tešla iškloti kepimo formeles ir ant tešlos užpilti pasigamintą įdarą. Kepti orkaitėje apie 25 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje, kol tešla apskrus. Iškepus pabarstykite smulkintais migdolais ir cukraus pudra.