INGREDIENTAI:
- 130 gramų cukraus
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
- 2 vienetai kiaušinių (dideli)
- 70 gramų kvietinių miltų
- 115 gramų juodojo šokolado (Bittersweet 56 proc.)
- šiek tiek druskos
- 85 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sūrio sluoksniui:
200 g mascarponės sūrio;
1 didelio kiaušinio trynys;
75 g cukraus;
keli lašai vanilės ekstrakto;
Šokoladą ištirpinti su sviestu ant nedidelės ugnies (neužvirinti). Įmaišyti cukrų, vieną po kito įmušti kiaušinius ir išplakti. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir druska. Įmaišyti į šokolado masę ir supilti į sviestu išteptą arba folija išlotą kepimo formą (23 cmx23 cm). Maskarponės sūrį
išplakti su tryniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu. Masę paskleisti ant šokoladinio pagrindo, truputį vietomis pamaišyti, kad šokoladinės masės iškiltų ir virš sūrio sluoksnio. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Atšaldyti.
Autorius: http://forelle.blogas.lt