TGeriausiai tinka prancuziškas ilgas batonas, bet jei turite kitokį, tiks ir jis. Taigi, imame indelį, į jį dedame sviestą, aliejų, druskytę, pipiriukus, baziliką, įspaudžiame česnako skilteles bei ketvirtadalį citrinos. Viską gerai išmaišome. Tada supjaustome batoną norima forma griežinėliais ar išilgai ir apšlakstome šiuo mišiniu, pašauname į įkaitintą orkaitę 10 minučių. Labai tinka su sriubomis, sumuštiniams ar šiaip užkandžiams.
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai bazilikų
šiek tiek citrinų
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek batono (arba bandelės)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
TGeriausiai tinka prancuziškas ilgas batonas, bet jei turite kitokį, tiks ir jis. Taigi, imame indelį, į jį dedame sviestą, aliejų, druskytę, pipiriukus, baziliką, įspaudžiame česnako skilteles bei ketvirtadalį citrinos. Viską gerai išmaišome. Tada supjaustome batoną norima forma griežinėliais ar išilgai ir apšlakstome šiuo mišiniu, pašauname į įkaitintą orkaitę 10 minučių. Labai tinka su sriubomis, sumuštiniams ar šiaip užkandžiams.