Kumpį supjaustome gabalėliais ir sudedame į čenakines, tada sluoksniuojam ir dedame supjaustytas kubeliais bulves, supjaustome smulkiai svogūną ir sutarkuojam morkas, padalinam maždaug po lygiai ir sudedam juos į indukus, paberiame prieskonių pagal skonį (druska ar pr.mišinys,m.j.pipirai). Belieka po lygiai sudėti raugintus kopūstus, tada ant viršaus dedame supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus, o kad būtų skaniau dar įpilame kečupo arba pomidorų padažo. Kad skaniai išsitroškintu įpilame vandens ir troškiname maždaug 180 - 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!!!
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
1 vienetas kopūstų (rauginti, pakelis)
šiek tiek krapų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek svogūnų (laiškai)
1 kilogramas kiaulienos kumpio
0.5 litro vandens
šiek tiek prieskonių
šiek tiek kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kumpį supjaustome gabalėliais ir sudedame į čenakines, tada sluoksniuojam ir dedame supjaustytas kubeliais bulves, supjaustome smulkiai svogūną ir sutarkuojam morkas, padalinam maždaug po lygiai ir sudedam juos į indukus, paberiame prieskonių pagal skonį (druska ar pr.mišinys,m.j.pipirai). Belieka po lygiai sudėti raugintus kopūstus, tada ant viršaus dedame supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus, o kad būtų skaniau dar įpilame kečupo arba pomidorų padažo. Kad skaniai išsitroškintu įpilame vandens ir troškiname maždaug 180 - 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!!!