INGREDIENTAI:
- 1 sauja kalendrų (lapeliai (kinza))
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų vištiena ((arba aviena))
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) ((arba aliejus))
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas acto (balto vyno)
- 8 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek šafrano
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Truputį šafrano užpilti 0,5 stiklinės verdančio vandens, uždengti, leisti 2 valandas pastovėti ir nukošti.
Vištą nuplauti, užpilti vandens, kad būtų apsemta ir virti, graibant putas.
Svogūną susmulkinti ir apkepinti.
Miltus pakepinti, įpilti truputį sultinio, išmaišyti.
Kai višta išvirs, išimti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į perkoštą sultinį. Pridėti supjaustytą ir apkepintą svogūną, miltus, pagal skonį druskos ir užvirinti.
Kiaušinio trynį išmaišyti su šaukštu atvėsinto sultinio, šafrano antpilu, susmulkinta kalendra. Supilti į sriubą, išmaišyti ir pakaitinti, neleidžiant užvirti.
REKLAMA